Koffie met een missie

Zavor ontwikkelt en implementeert community based awareness programma’s die voortkomen uit de acht milleniumdoelstellingen van de Verenigde Naties om armoede in de wereld uit te bannen.

Zavor leert via het train-de- trainer principe op welke wijze de mensen in Oost-Afrika zelfvoorzienend kunnen worden in hun bestaan. Daarnaast faciliteert Zavor onderwijs en gezondheidszorg. Daarmee is Zavor een MVO onderneming met NEN ISO 26000, inclusief een MVO zelfverklaring. Zavor stelt zich ten doel om een bijdrage te leveren aan ‘people’, ‘planet’ en ‘profit’.

Geen vis maar een hengel

Zavor leert de lokale bevolking hoe zij zélf in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. De mensen krijgen geen vis, maar een hengel. Dit gebeurt onder intensieve begeleiding en gaat verder dan koffie verbouwen alleen. Denk aan het houden van bijen in de tropen tot en met het metselen van muren voor een school.

Zavor heeft 198 handleidingen geschreven in het Engels, inclusief instructietekeningen speciaal voor mensen die niet kunnen lezen en schrijven. Zo krijgt de lokale bevolking de kans om de regie in eigen hand te nemen voor een beter welzijn.