Better coffee and tea for a better world!

Een boost van Afrika krijg je door het drinken van Zavor koffie en thee. Tegelijkertijd geef je een boost aan Afrika omdat een groot deel van de koffieopbrengst direct ten goede komt aan ontwikkelingshulp in de koffie- en theegebieden. Hulp die wij zelf initiëren en begeleiden. Diverse lokale projecten brengen wij sinds 2010 onder in de Zavor Foundation: Better coffee and tea for a better world!

De Zavor Foundation is in 2010 opgericht door Zavor met als doel om zowel welvaart als kennis te delen met kansarme mensen die het goed kunnen gebruiken. De Zavor Foundation gaat hierbij uit van de eigen kracht en creativiteit van de mens. De projecten die de foundation ondersteunt hebben daarom vooral te maken met het stimuleren van zelfredzaamheid. Zo leggen we een bijdrage aan werknemers en hun gezinnen van koffie- en theeplantages door middel van schoolmaterialen en betere huisvesting. “Het delen van kennis en mooie ervaringen past bij onze filosofie, onze kijk op deze wereld. De wereld draait namelijk om zoveel meer dan alleen geld. Kennis en ervaring staan wat ons betreft aan de basis van een succesvolle toekomst van ieder mens, waar ook ter wereld. Daarom leveren we graag een bijdrage aan projecten zowel dichtbij, in Nederland, als ver weg in Oost Afrika. De Zavor Foundation heeft de intentie om alle projecten voor meerdere jaren te steunen, zolang nodig is.”

Het vermogen van de Foundation wordt geheel zelfstandig door Zavor opgebouwd. Een vast percentage van het Bruto Bedrijfsresultaat wordt elk jaar afgedragen aan de foundation. Alternatieve inkomstenbronnen zijn: inkomsten door lezingen te geven, sponsoring en giften.